18 kolovoza, 2023

Zašto degustacije vina uz prethodnu najavu?

Nudimo vam ekskluzivan pogled na svijet vina, no da bismo vam omogućili personalizirano iskustvo, lijepo vas molimo za prethodnu najavu. Ispričavamo se svima kojima je ovaj princip rezervacija možda naporan, ali željeli bismo vam objasniti zašto radimo uz najavu.

Za one koji su prvi puta na našoj web stranici mi smo mala obiteljska butikna eko vinarija. Ova proširena sintagma sažima već bit našeg djelovanja i naših mogućnosti.

Ima nas malo, a posla ima puno! Pa ipak mi želimo svaki zadatak izvršiti profesionalno i s posvećenošću.

Posebice nam je to važno kada se radi o vama dragi posjetitelji i vinoljupci.

Rezervirajte svoje mjesto za vinsku avanturu

Rezervirajte svoje mjesto za vinsku avanturu

Prilikom posjete našoj kušaonici vina i podrumu proći ćete kroz mali vinski program u trajanju od otprilike sat i pola.

Usudili bismo se reći da je to i edukativan vinski program, a svakako i personaliziran. Kušanje vina priređujemo za individualne goste i manje skupine do 25 osoba, koliko i najviše komotno stane u naše prostorije, a da sve ostane na određenom nivou.

Vratimo se na edukativan vinski programu. Degustacija vina samo je završni dio toga programa, naravno ne manje bitan, jer naši posjetitelji imaju priliku kušati 6-8 različitih eko vina uz predstavljanje domaćina svakog od tih vina.

Individulani pristup i doživljaj vina

Individulani pristup i doživljaj vina

Prije samog kušanja vina, koje je naravno onaj praktični dio programa prethodi i nešto teorije. Na znanstveno-popularan način dobiva se antropološko-povijesni pregled vinarstva globalno i lokalno, kroz našu etnografsku zbirku ili kako joj mnogi vole tepati mali vinski muzej. Etnografska zbirka oživljava prošle epohe, no nadovezuje se i na današnje doba.

Na našem dvorištu imamo i nekoliko povijesnih zanimljivosti i posebno nam vrijedne stoljetne platane, čuvarice podruma iz 16.st. One imaju svoje važno mjesto i simboliku u staroj slavenskoj kulturi, a zašto smo ih mi stavili na etikete za svoj logo u različitim bojama i njihovo lišće zamijenili glazbenim notama, saznat ćete na licu mjesta kod nas.

Stoljetne platane, čuvarice starog podruma

Stoljetne platane, čuvarice starog podruma

Vinski podrum iz 16.st. najstariji je očuvani podrum u okruženju, koji naravno čuva svoje tajne. Ipak spremni smo vam prilikom posjete pokoju i otkriti.

U otkrivanju podrumskih tajni

U otkrivanju podrumskih tajni

„A gdje je tu vinograd?“- pitat će neki. Srećom kod nas je sve što ima veze s vinom na dohvat ruke pa tako i dio vinograda.

Odvest ćemo vas na naš vidikovac s kojeg možete uživati u pogledu na mladi vinograd. Ovdje in situ možete vidjeti što znači ekološko vinogradarstvo, prije negoli kušate naša eko vina. Približavajući se prirodi imat ćete priliku razumjeti duboke veze između ekološkog vinogradarstva i čaša vina koja vas čekaju u kušaonici vina.

S vidikovca je na obzoru i susjedna Slovenija, barkoni grad Varaždin, Čakovec i Zagreb.

Varaždin je od nas udaljen samo 22 km, Čakovec 20 km a Zagreb 100 km.

Proširujemo vinske horizonte s vidikovca

Proširujemo vinske horizonte s vidikovca

Kako bi vam ne bismo pokvarili doživljaj, nećemo vam ovdje sve ispričati. Neke detaljnije tehnikalije naravno šaljemo putem maila svima zainteresiranima.

Za kraj, ali ne manje važno, ističemo da smo pet-friendly vinarija i jako nas raduju posjeti vaših četveronožnih prijatelja kojima je osigurana svježa voda za njihovu degustaciju. Mogu predahnuti ili prošetati u hladovini platana našim dvorištem.

I za četvernonožne prijatelje kraljevski tretman

I za četveronožne prijatelje kraljevski tretman

Stoga vas lijepo molimo ukoliko vas zanima naš edukativni vinski program iliti degustacija vina javite nam se putem maila za više informacija i za rezervacije (info@vino-lovrec.hr).

Ovdje nije riječ samo o kušanju – već i o putovanju kroz vinsku povijest, etnografsku zbirku i inspirirajuće priče. Svaki gutljaj vina je poput vremenoplova u vinarsku kulturu, svaki miris je izazov za vaše osjetilo mirisa, a svaka kap je kapljica strastveno oblikovana u čaši.

Mi se veselimo podijeliti s vama što radimo, izdvojiti vrijeme za prezentaciju i nazdraviti uz finu i zdravu eko kapljicu!

Ekipa Vina Lovrec

 

Često postavljana pitanja

  1. Zašto je prethodna najava potrebna za posjet vinariji?

Prethodna najava omogućava nam da prilagodimo vašu posjetu vašim željama i osiguramo personalizirano iskustvo.

  1. Koliko traje vinski program?

Naš edukativni vinski program traje otprilike sat i pol te uključuje sve – od obilaska podruma, etno zbirke, vidikovca do kušanja vina.

  1. Što mogu očekivati od vinske degustacije?

Očekuje vas edukativno kušanje 6-8 različitih eko vina, uz priču o svakom vinu.

  1. Poslužujete li hranu?

Mi nismo restoran i uz degustaciju vina poslužujemo samo tzv. neutralizatore (pecivo i sli.)

  1. Mogu li kupiti vina nakon degustacije vina?

Naravno, sva vina koja odaberemo za kušanje bit će i u prodaji za one koji ih žele kupiti.

  1. Smijem li dovesti svog četveronožnog ljubimca?

Naravno! Naša vinarija je pet-friendly i vaši ljubimci su dobrodošli.

  1. Kako mogu rezervirati svoju vinsku avanturu?

Jednostavno nas kontaktirajte putem maila (info@vino-lovrec.hr) i rado ćemo vam pružiti sve informacije o rezervaciji.