27 srpnja, 2023

Od bačve do mjehurića: Degoržiranje pjenušca u stilu Divljeg zapada!

Ova pjenušava avantura odvest će vas na Divlji zapad. Pridružite nam se u našem najnovijem enološkom putovanju dok se spuštamo u prašnjave dubine podruma, gdje četiri karizmatična lika provode umjetnost degoržiranja  našeg eko pjenušca. Ovaj video oživljava duh Divljeg zapada, ne u saloonu već u vinskom podrumu.

Uvod

Dobrodošli u svijet pjenušaca, gdje vas pozivamo da svjedočite umjetnosti degoržiranja . U ovom videu vodimo vas na putovanje koje spaja šarm Starog zapada s magijom pretvaranja mirnih vina u pjenušavi eliksir. Zato, osedlajte konja, uzmite svoju čašu i pripremite se za pjenušavo putovanje puno dobrog raspoloženja i zajedništva!

Umjetnost degoržiranja

Degoržiranje je ključan korak u proizvodnji pjenušaca. Uključuje uklanjanje taloga koji se stvara tijekom vrenja. U ovom dijelu istražujemo precizan proces degoržiranja i njegovu važnost u stvaranju savršenog pjenušavog napitka.

Stvaranje pjenušca

Stvaranje pjenušca

Zapanjujuća transformacija: Od mirovanja do mjehurića

Otkrijte magiju prilikom koje se mirno vino pretvara u pjenušavi napitak. Pokazujemo djelić tog završnog procesa u nastajanju pjenušaca.

Upoznajte veselu četvorku

Predstavljamo vam četiri protagonista iz podruma kojima ne nedostaje dobrog raspoloženja u procesu degoržiranja. Saznajte o njihovim pojedinačnim ulogama i kako čine iskustvo stvaranja pjenušaca još zabavnijim.

Vođeni stručnjakom za pjenušce

Iza svakog sjajnog pjenušca krije se stručnjak koji poznaje sve tajne procesa. Naš enolog za pjenušce uvodi vas u dio završne radnje stvaranja pjenušca.

Andriy, prvi s desna, stručnjak za pjenušce

Andriy, prvi s desna, stručnjak za pjenušce

Duh Divljeg zapada i spoj lagano muzirajućeg okusa

Upustite se u jedinstven spoj okusa koji utjelovljuje duh Divljeg zapada u svakom gutljaju našeg pjenušca. Slavimo sklad između tradicijskog vinogradarstva i pustolovnog duha Divljeg zapada.

Uživanje u pjenušavom putovanju

Ovaj dio zahvaća srž naše pjenušave avanture – putovanje ispunjeno dobriim raspoloženjem, zajedništvom i, naravno, mjehurićima! Pridružite se četvorci u njihovim šalama i uživajte u veselom putovanju punom mjehurića.

Stavljanje košarica na butelje pjenušca

Stavljanje košarica na butelje pjenušca

Uzmite čašu

Vrijeme je za uživanje u plodovima njihovog truda! Dignite čašu visoko i prepustite se novom iskustvu.

Lajkajte, pretplatite se i podijelite dobro raspoloženje

Ako vam se ovo pjenušavo putovanje svidjelo, ne zaboravite pokazati svoju podršku klikom na gumb za lajk i pretplatom kako nebiste propustili nove epohalne avanture u izradi vina. Napišite nam u komentarima koji dio videa je najviše razveselio vaše okusne pupoljke.

Čarolija eko butikne vinarije

Iza svakog izvanrednog pjenušca krije se boutique vinarija koja daje srce i dušu u svoju malu proizvodnju. Otkrijte čaroliju ovih malih, umjetničkih proizvođača i saznajte zašto se njihova vina razlikuju od konvencionalnih vina.

Klasična metoda vrenja

Otkrijte tajne klasične metode vrenja koja se koristi u stvaranju najfinijih pjenušavih vina. Vodimo vas kroz korake ovog postupka koji rezultira prekrasnim, postojanim mjehurićima.

Doza humora i zabave

Proizvodnja vina je ozbiljan posao, ali naši protagonisti iz podruma donose radost i smijeh u svaku bocu. Otkrijte kako se dobrim raspoloženjem dodaje poseban štih stvaranju pjenušavog vina koje grije srce.

Kolegijalnost u podrumu

Podrum nije samo mjesto rada; to je centar kolegijalnosti i timskog duha. Saznajte kako veza i zajednička strast četvorke stvara atmosferu koja poboljšava okus samog vina.

Mjehurići u nastajanju

Mjehurići u nastajanju

Zaključak

Dok se opraštamo od ovog pjenušavog putovanja, nadamo se da ste uživali u doživljaju Divljeg zapada. Spoj okusa, kolegijalnost i pjenušavosti za malo drugačiji doživljaj vinskog svijeta.

Česta pitanja

Što je degoržiranje u proizvodnji vina?

Degoržiranje je ključan korak u proizvodnji pjenušavog vina, gdje se uklanja talog kako bi se postigla čistoća i pjenušavost.

Kako nastaju mjehurići u pjenušavom vinu?

Mjehurići nastaju kroz drugi proces vrenja, gdje se ugljični dioksid zadržava u boci, stvarajući male mjehuriće..

Po čemu su boutique vinarije posebne?

Boutique vinarije posebne su po svojoj maloj proizvodnji, obrtničkom pristupu i jedinstvenom stilu svojih vina.

Je li klasična metoda jedini način stvaranja pjenušaca?

Iako je klasična metoda vrlo tradicionalna, postoje i druge metode poput Charmat metode koje se koriste za različite vrste pjenušavih vina, svaka s vlastitim ciljem.

Mogu li osobno posjetiti protagoniste iz podruma?

Uz prethodnu najavu radimo degustacije za individualne goste i manje skupine. Prilikom tih degustacija možete upoznati našeg glavnog eko vinara Krešimira i njegova oca, ako nisu zauzeti obavezama u podrumu ili u vinogradu.

 

Dakle, bez obzira jeste li zaljubljenik u vino ili obožavatelj vestern filmova, ovo pjenušavo vinsko putovanje može biti poticaj da saznate nešto o eko butiknoj vinskoj proizvodnji.