25 rujna, 2020

Decanterovo srebro zlatnog sjaja!

Decanterov certifikat za traminac mirisavi izborne berbe bobica

Veseli nas Decanterovo srebro zlatnog sjaja za traminac mirisni s visoka 92 boda u jednoj od dviju najviših kategorija za vina posebne kvalitete u cjenovnom razredu između 30 i 60 britanskih funti!

Za mirisni traminac dobili smo na Međunarodnom sajmu u Ljubljani svojevremeno Veliko zlato.

Tekuće zlato

Inače već 1995.godine u Bruxellesu osvojili smo pet srebrnih medalja na svjetskom natjecanju chardonnaya „Chardonnay du monde“ za vina u različitim kategorijama i bili jedni od prvih izlagača iz Hrvatske koja se u to vrijeme nastojala afirmirati na svim područjima.

Bila su to još vremena kada su u žiriju vinskih natjecanja glavnu riječ imali kompetentni znanstvenici enolozi iz zemalja s vinarskom tradicijom, a u današnje vrijeme taj su zadatak preuzeli novinari, trgovci vinima i sommelieri (verzirani vinski konobari uglavnom za slaganje jela i vina ) kako ih mnogi američki vinski znalci percipiraju. Novo doba, novi običaji 🙂 .

Nakon što je vinska struka pomalo uzmakla i mi smo stali s natjecanjima i više se usredotočili na brigu o trsju i vinu kao i vinskom turizmu.

Grožđe traminca, zelenog silvanca i sivog pinota

Grožđe traminca, zelenog silvanca i sivog pinota

Svaka čast Decanteru no mi smo isto tako sretni što se potrošači naših vina umjereno uživajući u vinima dobro osjećaju i ne nalaze nikakve sastojke koji ne potječu iz grožđa, dakle piju zdravo! 

 

JUTARNJI o nagrađenim međimurskim vinarima: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/price/mala-hrvatska-vinska-regija-s-polozajima-od-kojih-zastaje-dah-osvojila-16-medalja-na-decanteru-15022911